Zapatero rebutja revisar "cada quatre dies" el model de finançament

El president del govern espanyol afirma que el model actual "s'està aplicant i complint"

El model de finançament és un tema tancat per part de l'executiu espanyol. El president, José Luís Rodríguez Zapatero, interpel•lat avui sobre aquest tema al congrés pel diputat republicà, Joan Ridao, ha rebutjat avui revisar "cada quatre dies" el finançament català.

"El model de finançament autonòmic s'està aplicant i complint. L'actual model va ser pactat per tots i no els revisarem cada quatre dies per una o altra conjuntura", ha indicat de forma contundent el president espanyol en la sessió de control. En conclusió: "No hi ha cap intenció de canviar-lo".

Zapatero també ha garantit "el compromís" de totes les Administracions Públiques amb la reducció del dèficit fins el 3% del PIB el 2013. "Aquesta és una actitud solidària. Solidaria de tots per a tots", ha etzibat al republicà.

Pregunta de Ridao


Ridao, en la seva intervenció, ha recordat que Catalunya presenta una situació de dèficit públic "molt important" que no només té a veure amb la rebaixa d'ingressos a conseqüència de la crisi, sinó que també és conseqüència de l'incompliment dels compromisos financers de l'Estat.

Segons el portaveu d'ERC, l'Estat "crema tot el carbó" de Catalunya i "a sobre ens exigeixen que el tren arribi puntualment a l'estació, que no generem dèficit públic i que a més no ens endeutem".


 
 

Comentaris