Zapatero: "Qui intenti eliminar les diputacions es trobarà amb una forta contestació social"

El president del Govern espanyol descarta el copagament sanitari perquè només generaria un estalvi "escàs"

El president del Govern espanyol aposta per mantenir les diputacions provincials i ha assegurat que segons el seu criteri, qui les intenti eliminar toparà amb una "forta contestació social a l'Estat perquè encara hi ha una identitat provincial molt estesa a Espanya".

Tot i així, ha assegurat que les Diputacions "han de reduir i integrar el seu paper amb les Comunitats Autònomes". Hi ha afegit: "És veritat que els diputacions han anat perdent paper, però no és menys cert que les províncies estan reconegudes a la Constitució i que la gent se sent de la seva província".

Copagament sanitari


En una entrevista a TVE, el president espanyol ha assegurat que "té descartat" el copagament perquè "l'estalvi potencial que podríem tenir no mereix la pena perquè és molt escàs, com es demostra als països que l'han posat en marxa, i genera desincentius a la salut", ha dit. No obstant això, Zapatero ha assegurat que la despesa farmacèutica segueix essent "molt alta" a l'Estat i se situa per sobre de la mitjana de la UE, fet que "obliga a fer una reflexió".

 
 

Comentaris