El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Zapatero ofereix jubilació als 65 per als que cotitzin més de 35 anys
  • CA

Amb l’objectiu de trencar unes negociacions enrocades entre el govern i els sindicats des de fa quatre dies de negociacions directes, el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha posat sobre la taula la possibilitat que aquells que cotitzin més de 35 anys -el període necessari per cobrar la pensió màxima- puguin jubilar-se als 65 anys.

Ara bé, aquesta flexibilització de la proposta inicia, segons ha assegurat el mateix Zapatero no vol dir fer marxa enrere en l’elevació de l’edat legal de jubilació als 67 anys.

En un entrevista a Antena 3, Zapatero ha apel•lat així a la “flexibilitat” per trobar un espai d’acord amb els sindicats, que ja han advertit que estan disposats a convocar una segona vaga general si el Govern no desisteix en la seva pretensió d’elevar l’edat de jubilació.

Llançat aquest guant als sindicats, també ha afirmat que tant CCOO com UGT “tenen voluntat de diàleg” i que, tot i que “no és fàcil l’acord”, les dues parts ho intentaran, i fins i tot ha fet una crida al PP perquè se sumi a un acord que, segons la seva opinió, hauria de ser un pacte d’Estat.

No hi haurà diàleg amb ETA

A la mateixa entrevista Rodríguez Zapatero també ha advertit a la banda terrorista ETA que el comunicat que ha emès “no serveix” i que el Govern no permetrà “cap engany”. I ha volgut deixar clar que el comunicat de l’organització terrorista “no serveix”. En aquest sentit, ha assegurat que la banda “ha de donar passos molt més contundents i definitius”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa