El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Zapatero confia que la taula de negociació “arribi a bon port”
  • CA

L’expresident del govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero ha esperat que la taula de negociació entre institucions catalanes i espanyoles “arribi a bon port” perquè, segons considera, “l’únic mètode útil” en situacions de conflicte és el diàleg. “L’únic mètode que conec útil, que dona resultat, deixa menys ferides i permet recuperar la convivència i mirar al futur amb esperança és el diàleg, fins i tot en les situacions de conflicte més dures i difícils”, ha argumentat en una entrevista a ‘El Objetivo’ de La Sexta. Zapatero ha volgut lloar, a més, l’actitud del líder d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, de qui ha remarcat el paper “molt constructiu” en l’acord amb el PSOE. De fet, sobre aquest pacte ha assegurat que és “fonamental”.

Zapatero ha fet una gran aposta pel diàleg amb Catalunya i ha manifestat la seva “convicció absoluta” que “els millors productes polítics de la història són fruit del diàleg”. En aquest sentit, s’ha mostrat preocupat que “en una democràcia avançada” s’hagi de defensar el concepte de diàleg, sobretot davant de forces polítiques “que teòricament són constitucionalistes i estan tot el dia abraçats a la Constitució”.

L’expresident ha lamentat que es judicialitzés el conflicte en primera instància, ja que creu que “la intervenció penal ho complica molt tot”. Per a Zapatero, una mostra n’és la sentència del Tribunal Constitucional que va retallar l’Estatut, que creu que és quan “es va començar a forjar” el procés. “El paper de la política ara és fonamental”, ha destacat, i ha afegit que, encara que respecta totes les decisions judicials, en democràcia la intervenció del dret penal ha de ser “mínima”. “L’experiència diu que la resolució de conflictes exigeix, per davant de tot, política”, ha reblat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa