El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Zapatero aposta per un model autonòmic auster
  • CA

El president del Govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, ha dedicat bona part de la seva intervenció a Saragossa, on els barons del PSOE es reunien aquest cap de setmana, a fer una defensa de l’Estat de les autonomies, i ha assegurat que, contràriament al discurs de part de la dreta, les CCAA “no són cares”. “El que era car, ineficient i malgastador és el centralisme”, ha dit, i “gràcies a l’Estat de les autonomies avui al nostre país no hi ha serveis públics de segona o de tercera categoria”.

En aquest marc, també ha defensat i s’ha mostrat orgullós de les llengües cooficials que “són espanyoles”, i ha celebrat que la Convenció de Saragossa hagi servit per situar l’austeritat, les reformes i la cohesió social com a eixos polítics del present i del futur.

Per aquest motiu ha defensat la proposta socialista que les CCAA es fixin elles mateixes els seus sostres de despesa i apostin per unes reformes que han de servir per “millorar” el funcionament de l’Estat autonòmic. Segons el president espanyol aquests canvis passen per impulsar la “cooperació” per “facilitar activitat econòmica” i evitar “disparitats absurdes” que existeixen entre les regulacions dels territoris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa