Zapatero a CiU: "No es poden trencar les regles del fons de competitivitat"

El president del govern espanyol recorda a Mas que "governar és triar, i la responsabilitat de la reducció del dèficit és de la Generalitat"

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha confirmat aquesta tarda en la sessió de control al Senat que l'Estat no avançarà a Catalunya els 1.450 milions del fons de competitivitat corresponents a l'exercici del 2011, però ha ofert al Govern "diàleg" i "col•laboració" perquè pugui complir amb els objectius de reducció del dèficit i situar-lo en l'1,3% del PIB aquest any.

Zapatero ha recordat a l'executiu d'Artur Mas que governar implica adoptar decisions que són difícils i impopulars. "Governar és elegir i la responsabilitat de la reducció del dèficit és de la Generalitat", ha sentenciat en resposta al portaveu de CiU, Jordi Vilajoana.

Vilajoana: "Ja passaré la informació a Nadal"


Després de sentir aquesta resposta, Vilajona, que ha recordat al president espanyol que no es pot passar del 3,9% de dèficit a l'1,3% en un any, ha etzibat al socialista: "ara que encara tenim més clara aquesta informació ja li explicarem al senyor Nadal perquè no podem incloure aquesta quantitat als pressupostos", en referència a les darrers declaracions del president del grup dels socialistes.

El senador convergent ha assegurat que el govern "està disposat a arribar a l'equilibri del dèficit el 2013", una proposta que ha estat qualificada de "raonable", però no acceptada pel president espanyol.

 
 

Comentaris