El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Xuclà (PDeCAT) lamenta que Colau col·labori en l’1-O per “arrossegament i no per convicció”
  • CA

 

El coordinador dels diputats i senadors del Partit Demòcrata (PDeCAT) a Madrid, Jordi Xuclà, ha “celebrat” que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi assegurat que posarà “totes les facilitats” perquè l’1-O es pugui votar a la capital catalana. Tot i això, en una roda de premsa des de la seu del partit a Barcelona aquest dilluns al migdia, Xuclà ha opinat que Colau ho farà per “arrossegament i no per convicció”. A més, el dirigent del PDeCAT ha afirmat que els comuns actuen en clau “partidista” per desgastar el Govern i els ha reclamat que “entenguin el moment històric i extraordinari” que viu el país, a dos mesos i mig del referèndum. 

 

Xuclà, acompanyat del portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, ha interpel·lat Podemos i En Comú Podem per criticar que “els qui es vesteixen d’antisistema s’arrenglerin en el més pur sistema de PP, PSOE i Cs” en no donar suport al procés i al referèndum. En aquest sentit, Xuclà també ha lamentat que els qui van “aplaudir” el referèndum a Grècia, convocat amb una setmana d’antelació, ara diguin que no confien en una votació que el Govern ha explicat amb mesos d’antelació

 

Al seu torn, Campuzano s’ha mostrat esperançat que les bases dels comuns sí que vagin a votar l’1-O i ha apuntat que “arrossegaran” la direcció de Catalunya en Comú cap al referèndum. Així mateix, el portaveu del PDeCAT a Madrid ha constatat que la “immensa majoria” dels votants dels comuns aposta per la democràcia i que, quan s’evidenciï que la discussió de l’1-O és entre democràcia sí o no, les bases de Catalunya en Comú es posicionaran a favor del referèndum, encara que “ara la direcció sembri dubtes”. 

 

Encara sobre la implicació de l’espai que lideren Ada Colau i Xavier Domènech, Xuclà ha considerat que en qüestió de “minuts, hores i pocs dies” alguns dirigents d’En Comú Podem veuran que s’havien equivocat en posar-se al costat dels qui “vetaven” i no dels qui “permetien votar”. “Esperem que els dirigents d’En Comú Podem s’arrenglerin amb la immensa majoria de votants, que són partidaris de l’1-O i que cridin a la participació, que no caricaturitzin i que es prenguin seriosament el referèndum”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa