Ximo Puig acusa el PP de "voler arraconar el valencià"

El president de la Generalitat Valenciana defensa la legalitat de la norma i assenyala que no es tracta d'un problema de llibertats "sinó de resultats"

 

El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig ha confiat aquest dijous en què la justícia serà favorable al decret de plurilingüisme educatiu, suspès cautelarment després dels recursos de la Diputació d'Alacant, l'Associació per a la defensa de castellà i el sindicat USO.

 

Durant la sessió de control a les Corts Valencianes, Ximo Puig ha defensat la legalitat de la norma educativa, assenyalant que compta amb l'aval dels informes de l'advocacia de la Generlatat Valenciana, del Consell Jurídic Consultiu i també del ministeri d'Educació, perquè no ha interposat cap recurs.

 

 

El president valencià s'ha pronunciat d'aquesta manera en resposta a la pregunta del PP, que demanava saber si la Generalitat Valenciana complirà les resolucions judicials davant les mesures cautelars. Puig ha dit que el seu govern "ha complit, compleix i complirà" amb les resolucions judicials i ha preguntat la síndica popular, Isabel Bonig, on està el recurs del ministeri d'Educació.

 

Comentaris