El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Xavier Trias denuncia la guerra bruta de l’Estat contra l’independentisme
  • CA

 

El periodista Eduardo Inda, que havia estat cridat pel Parlament de Catalunya en qualitat d’expert per donar explicacions a la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya, no s’ha presentat. De fet, la seva absència no ha sorprès ningú, i per això s’ha acordat, tot i els vots en contra de C’s i el PP, que es torni a citar l’exdirector del diari El Mundo i actual director d’Ok Diario, com a testimoni. La raó és que els testimonis sí que estan obligats a comparèixer en una comissió d’investigació. Qui sí que ha comparegut és l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, per explicar com va viure l’acusació del diari El Mundo que suposadament tenia un compte a Suïssa amb 12, 9 milions d’euros. La publicació va produir-se tretze dies abans de la consulta del 9N del 2014, i pocs mesos per a les eleccions municipals del 2015.

L’exministre d’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz | ACN

 

 

L’exalcalde de Barcelona ha explicat que “encara avui recordo la indefensió que vaig sentir aleshores davant la maquinària de l’Estat, i és difícil d’explicar, perquè encara avui em sento indefens. Aquesta manera de fer política no l’he entès mai, i tot i que he demostrat que és tot fals, encara hi ha molta gent que pensa que tinc diners a l’estranger i que dubta de la meva honestedat”.  Trias, però, reconeix que quan el 2016 es van fer públiques les converses entre el ministre de l’Interior i el cap de l’Oficina Antifrau, “molta gent em va felicitar perquè s’havia demostrat, ara sí, que jo tenia raó. I jo els dic, però que no havia quedat demostrat ja?”.

 

 

Trias, que ha fet un repàs de com van anar els dies posteriors a la publicació del diari El Mundo, ha dir que “em dol que algunes formacions van utilitzar aquestes mentides durant la campanya electoral tot i que ja sabien que era mentida”, i també ha repassat les querelles que ha presentat contra el rotatiu madrileny i els periodistes que signaven la informació, que es troba encara pendent de judici oral, la querella contra l’aleshores ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, que la fiscalia va rebutjar, i finalment, una tercera querella contra el comissari de policia espanyola Eugenio Pino, que des de les pàgines del diari el Mundo ha reiterat que Trias té diners a Suïssa.

L’exalcalde de Barcelona ha atribuït la falsedat de la informació que li atribuïa 12,9 milions no declarats a una operació de “guerra bruta” de l’Estat contra l’independentisme: “He estat víctima d’una operació orquestrada per al combat i el desgast polític, a través d’eines i aparells de l’Estat inconfessables, amb disposició de grans mitjans i diners”. Trias, que ha recordat que la informació es va publicar a les portes del 9N i de les eleccions municipals, ha dit que “tinc clar que el meu pecat era ser alcalde de Barcelona i representar un partit compromès de forma irreversible en donar veu als ciutadans, i que exercia el paper de capital de Catalunya, i que exhibia la seva voluntat de ser”, ha reblat Trias.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa