Vuit partits al Parlament, segons Rac1

Un 69% dels catalans vol que Duran i Lleida torni a la política catalana. Estan més contents amb aquesta idea els socialistes que els convergents

El nou Parlament de Catalunya sorgit de les eleccions del 28 de novembre seria àmpliament fragment, fins a vuit partits en formarien part, segons el Racometre, el darrer sondeig electoral publicat avui. A part de les formacions ja presents també entrarien Solidaritat Catalana amb 2 o 4 diputats i Reagrupament – que no apareix en altres enquestes – amb un diputat a Lleida.

CiU manté una amplia majoria, però a diferència del darrer Racometre, ara publicat en plena campanya, pateix un petit retrocés. La federació aconseguiria entre 62 i 63 escons (39,29%) – dos menys que en el darrer sondeig d'aquesta emissora de ràdio-.

Tots els membres del tripartit perden vots. El PSC, però, modera el seu descens, se situa ara als 31 escons, perdria entre 6 i 7 escons respecte les eleccions del 2006 (20,07%). ERC baixaria fins el 10 o 11 parlamentaris (5,6%), és a dir, tindria una fuga del 60% dels seus votants. I ICV es quedaria entre els 9 o 10, respecte els 12 actuals.

La quota de votants del PP quasi no es mou, però podrien guanyar un diputat. I els Ciutadans es mantenen amb tres diputats, un del seus objectius d'aquesta campanya.

El lideratge és clar

Entre Mas i Montilla el lideratge és clar. Un 51,9% dels catalans prefereixen Mas com a president, encara que tant el president de la Generalitat com el cap de l'oposició obtenen només un 20% en valoració en terme d'honestedat. De fet, fins un 63,4% dels catalans veu clar que ha de governar qui té més escons o qui té més vots.

La majoria dels ciutadans, un 69,4% també vol que Josep Antoni Duran i Lleida torni a la política catalana com a conseller. Curiosament estan més entusiasmats amb aquesta idea els votants socialistes (88,4%) que els convergents (71,2%), Finalment, un 56% dels catalans considera que la conselleria d'Interior no hauria d'estar en mans d'ICV.

 
 

Comentaris