Vox sol·licita formar part del grup dels Conservadors i els Reformistes Europeus a l’Eurocambra

Els tories, els ultres polonesos de Llei i Justícia, els nacionalistes flamencs i la resta de membres decidiran la setmana vinent si els accepten

Vox ha sol·licitat formalment als Conservadors i els Reformistes Europeus (ECR en anglès) unir-se al seu grup parlamentari a l’Eurocambra. Així ho ha anunciat el partit d’extrema dreta en un comunicat aquest dijous, afirmant que s’han decantat pels conservadors després d’haver consolidat “el compromís del grup que els partits que l’integren, sense excepció, no interferiran en l’ordre constitucional, la integritat territorial i la sobirania dels estats membre”. Actualment el grup l’integren formacions tant diferents com els tories britànics, els ultres polonesos de Llei i Justícia o els nacionalistes flamencs de l’N-VA, que han demostrat el seu suport a l’independentisme i Carles Puigdemont i la resta d’exiliats i presos en reiterades ocasions.

En tot cas, fonts d’ECR asseguren a l’ACN que el grup encara no ha acceptat la petició de Vox i que l’entrada de nous membres al seu espai parlamentari es decidirà la setmana vinent.

Tanmateix, la formació espanyola dona per fet que seran acceptats ja que segons explica Vox en el comunicat fet públic aquest dijous el copresident del grup, el polonès Ryszard Legutko (Llei i Justícia) els ha assegurat per carta que “el respecte a la integritat constitucional, democràtica i sobirana dels estats membre” és un “valor fonamental” de l’acció d’ECR. 

Al seu torn, fonts de l’N-VA apunten a l’ACN que els nacionalistes flamencs encara no han decidit si seguiran o no dins de l’ECR i declinen fer cap comentari sobre la possible entrada de Vox.

 
 

Comentaris