El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vox es querella contra la cúpula de Correus per “segrestar” la seva propaganda electoral
  • CA

Vox ha interposat una querella, davant el Jutjat d’Instrucció de Madrid, contra el president de Correus, Juan Manuel Serrano, i el secretari general, Julio González, pel que consideren que ha estat un “segrest” de la propaganda electoral del partit per a les eleccions basques i gallegues per part de l’empresa postal. La formació de Santiago Abascal va denunciar aquest mateix divendres davant la Junta Electoral que la seva propaganda electoral no estava arribant a alguns llocs. Després d’això, Vox ha decidit querellar-se contra els alts càrrecs de l’empresa postal perquè entenen que s’ha “segrestat” la propaganda que aquest partit va dipositar en Correus per al seu enviament immediat als electors gallecs i bascos. “Aquests sobres electorals incloïen frases i dades relatives a estadístiques i fets que havien estat publicats tant per fonts oficials com pels mitjans de comunicació”, defensa Vox.

En l’escrit remès al Jutjat d’Instrucció, la sotssecretària jurídica de Vox, Marta Castro, explica que el “segrest dels sobres s’havia realitzat sense haver seguit el procediment establert” perquè, segons sosté, Correus no havia sol·licitat prèviament l’autorització judicial legalment necessària. Així mateix, recorda que els querellats, per voluntat pròpia, “van ordenar i van executar la paralització de l’enviament electoral fins a la resolució de la Junta Electoral”, la qual cosa, al seu judici, va causar un “important retard” en el repartiment de la propaganda electoral per part dels responsables de l’entitat que havia de procedir a la seva distribució. Aquesta formació denuncia també que el “segrest va ser disfressat com una consulta”, quan “no s’apreciava element infractor algun en el text dels sobres”. De fet, segons el partit, el responsable que va prendre la decisió de paralitzar l’enviament dels sobres “era coneixedor que si sol·licitava l’autorització preceptiva que conté la Llei al Jutjat, aquest no l’hi anava a concedir” i, és per això, explica l’escrit, “va procedir per iniciativa pròpia”.

Així, Vox sol·licita que s’interrogui als querellats, i es prenguin com a testimonis als responsables de les delegacions de Correus a les províncies de la convocatòria electoral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa