El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
VOX presenta una querella contra Ábalos per prevaricació administrativa
  • CA

VOX ha presentat davant el Tribunal Suprem una querella criminal contra el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, per un presumpte delicte de prevaricació administrativa, relacionat amb la trobada del ministre amb la vicepresidenta de Veneçuela Delcy Rodríguez, qui té prohibida l’entrada i trànsit a la zona Schengen per la Unió Europea.

En l’escrit presentat al Tribunal Suprem, VOX “recorda les informacions aparegudes en els mitjans de comunicació que indicaven la possibilitat que s’eliminessin els enregistraments de les càmeres de seguretat, o que es destruïssin elements probatoris que poguessin ser rellevants”. Per això, la formació d’ultradreta ja va presentar un escrit sol·licitant a la Fiscalia que, de manera urgent, les requerís. Però segons explica el partit, fins ara “desconeix si la Fiscalia ha iniciat les diligències d’esbrinament o si ha realitzat alguna actuació relativa a l’assegurament de les proves requerides”.

El partit d’Abascal sol·licita, com a mesura cautelar, “davant la possibilitat que les proves siguin esborrades, que se sol·liciti a AENA les dades API (Advance Passenger Information) dels passatgers del vol Dassault Falcon 900LX, on viatjava la vicepresidenta de Veneçuela; les dades dels passatgers del vol QATAR airways, del 20 de gener de 2020; el registre com a passatgera de la seva sortida d’Espanya, en l’avió en el qual ho hagués fet; i els enregistraments de les càmeres de seguretat de les zones per les quals hauria passat Rodríguez”.

Finalment, VOX sol·licita també “els comunicats de treball, torn i incidències que es van realitzar en l’interval de temps analitzat pels treballadors de les empreses indicades”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa