Vox porta al TC la presa de possessió dels diputats independentistes i de Podemos

El partit considera que les fórmules utilitzades són "obertament contràries a l'ordre constitucional"

Vox ha presentat un recurs d'ampara davant del Tribunal Constitucional (TC) contra la presa de possessió de 29 diputats d'ERC, Junts per Catalunya, CUP, EH Bildu i Unides Podem perquè considera que les fórmules que van utilitzar a la constitució del Congrés són "obertament contràries a l'ordre constitucional". El partit d'ultradreta vol que els parlamentaris que es van "conjurar contra la Constitució, no adquireixin la condició de diputats". La formació ja va demanar a la Mesa del Congrés anul·lar-les però l'òrgan ho va tombar. El partit de Santiago Abascal considera que les fórmules que alguns diputats van afegir, entre elles algunes demanant la "llibertat dels presos polítics" i en favor de la "república catalana" no s'ajusten a llei.

 
 

Comentaris (6)
miquel puigpelat. Fa 4 dies
El congrés i la seva presidenta ho accepten. El senat i el seu president, també. Ah!, si Vox es queixa, potser hauran de canviar les normes!!!!!. País de fatxes i franquistes!!!!!
Ricard Fa 5 dies
Més preparats que no estaven Ciudad-anos a Catalunya i mireu la caiguda... Cert que a "Ñ" tan sols ha estat una transferència de vots a Vox, una deriva de guate-mala a guate-peor. Però a Catalunya no ha estat així. Tinc el convenciment que aquesta febra Vox és molt temporal i no aguantarà el pas del temps, ni l'empenta i persistència dels qui creiem en la sobirania de Catalunya
X*2 Fa 5 dies
Fora nazis
Ramon Fa 5 dies
L'entrevista que van fer-li ahir a TVE és impròpia d'una democràcia. Semblava més aviat un tercer grau, la Inquisició, un fiscal sumaríssim estalinista. Ara bé, això també ho dic, Abascal va estar molt fluix.
A l'aguait Fa 5 dies
Només haurem de veure fins a quin punt s'aprofitaran els franquistes dels avantatges de la democràcia per destruir-la si anem badant.
D'on no n'hi ha no en raja Fa 5 dies
I que han anat al valle de los caídos