El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vox diu que la “major gesta de l’univers” és l’arribada de Colom a Amèrica
  • CA

Ni l’arribada de l’home a la lluna, ni el descobriment de la roda, ni la invenció de la penicilina, ni el descobriment de l’electricitat. La “major gesta de l’univers” va ser l’arribada de Cristòfor Colom a Amèrica. Són paraules pronunciades per Iván Espinosa de los Monteros, portaveu de Vox i número 3 del partit ultra al Congrés, a un míting celebrat aquest vespre al districte de Sant Martí, a Barcelona. El portaveu de la formació d’extrema dreta ha cridat a lliurar una “batalla cultural” per superar els marcs mentals “‘progres'” sobre, entre d’altres, la conquesta d’Amèrica.

El diputat ultra al Parlament Europeu Jorge Buxadé ha atacat també el “consens ‘progre'” de les emoticones del Whatsapp. Buxadé, que ha intervingut el primer en l’acte, ha lamentat que el servei de missatgeria vol que tothom sigui vist “igual”, ja que pretén que les emoticones de persona siguin en blanc i negre. També ha criticat que mostrin parelles de “noi-noi i noia-noia”. 

El partit ultra ha fet seu el concepte “normal” quan ha fet referència a totes aquelles actituds i opinions que, segons han dit, ho són. Per exemple, dir que l’arribada de Colom a Amèrica és “la major gesta de l’univers” és una opinió normal. El discurs de Buxadé, Espinosa i Ignació Garriga, cap de llista per Barcelona, ha insistit en el concepte del “sentit comú” i allò “normal”, tractant de fer seves les preocupacions de la ciutadania. 

L’acte ha estat contraprogramat per una convocatòria dels CDR, que han cridat consignes antifeixistes contra els assistents quan entraven i quan sortien del míting, organitzat a un centre cívic del districte barceloní. Els dirigents del partit ultra han sortit escortats pels Mossos d’Esquadra, que els han acompanyat fins als cotxes oficials. En aquest sentit, Buxadé ha acusat els manifestants de generar “terror”. “Mai farem un pas enrere”, ha dit el diputat europeu, amb referència al crit independentista de “ni un pas enrere!”. 

La formació ultra amenaça la representació de Ciutadans al Congrés. El partit de Santiago Abascal deixaria en estat crític el partit taronja amb una pujada a costa dels diputats d’Albert Rivera, segons apunten les enquestes. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa