Vox lamenta que Felip VI “hagi de rebre” forces que "han actuat com a criminals"

En referència a la reunió del monarca amb la portaveu de JxCAT, Laura Borràs, que li ha retret el discurs del 3-O i els “presos polítics”

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha denunciat aquest dijous “l’anomalia democràtica” que al seu entendre fa que “sa majestat el Rei s’hagi de reunir amb diputats que no han jurat la Constitució” i que representen forces “que han actuat com a organitzacions criminals”. Ha fet referència amb aquestes manifestacions a la reunió que el monarca ha mantingut aquest dijous -en el marc de la ronda de consultes per la investidura- amb la portaveu de JxCAT al Congrés, Laura Borràs, que li ha retret el discurs del 3 d’octubre del 2017 i l’existència de “presos polítics” a l’Estat.

En roda de premsa al Congrés després de la reunió que ell també ha fet amb Felip VI, Abascal ha lamentat que l’Estat no tingui “mecanismes” per “impedir” aquest tipus de situacions. Ha transmès la seva “lleialtat” a la Corona i la gratitud” pel discurs “històric” del Rei del 3 d’octubre per “aturar” el “cop d’Estat”. També ha apuntat que no votarà la investidura de Pedro Sánchez però sí qualsevol govern que estigui disposat a “restaurar l’ordre constitucional” a Catalunya.

 
 

Comentaris