El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vox es querella contra Mas i Lloveras per l’1-O
  • CA

 

 

VOX, el partit ultra espanyolista que fa d’acusació popular a la causa de l’1-O del Tribunal Suprem, ha presentat aquest matí al Jutjat número 13 de Barcelona una querella contra el president Artur Mas i Neus Lloveras per la seva “vinculació en l’organització del referèndum il·legal de l’1 d’octubre”.

 

Segons ha explicat el mateix partit la querella es fonamenta en delicte de prevaricació (article 404 del Codi Penal), delicte de desobediència a l’autoritat judicial (article 410 del Codi Penal), delicte de conspiració per a la rebel·lió (article 477 del codi penal), delicte de sedició (article 544 en relació amb l’art. 545.1 i art. 548 del Codi Penal) i delictes de malversació de cabals públics (article 432.1 del Codi Penal).

 

Pel que fa el president Mas, la querella argumenta la seva participació al Primer d’Octubre al fet que va ser signant del Llibre Blanc de la Transició Nacional de Catalunya, considerat el “full de ruta” a seguir per a la consecució de la independència de Catalunya.

 

“Una simple lectura del sumari d’aquest Llibre n’hi ha prou per entendre el full de ruta marcat per la consecució de la independència de Catalunya, perquè ja en la introducció del mateix denominada ‘Decidir per guanyar el futur’, escrita pel mateix Artur Mas, deixa clar que la seva activitat va ser alguna cosa més que simples actes formals, essent ell mateix el legitimador màxim i primer actuant en el procés separatista en els seus inicis com a candidat i posterior President electe de la Generalitat de Catalunya”, diu la querella.

 

A la querella també s’afirma que dins de la descripció de les estructures creades per al desenvolupament del procés d’independència trobada en el document EnfoCATs, es troba la formació del Comitè Estratègic format pels més alts càrrecs dels partits i associacions sobiranistes, dins els quals es trobava també Artur Mas. També inclou en la querella la seva participació en diverses reunions.

 

 

En el cas de Neus Lloveras, la querella es fonamenta en el fet que, com a presidenta de l’AMI, va participar activament en diverses actuacions tendents al desenvolupament del procés polític. Com es desprèn de l’atestat de la Guàrdia Civil 2017-10174300000112, a l’apartat “Ressenya Associació Municipis per la Independència”, la configuració i finalitat d’aquesta associació, tractant-se d’una agrupació de càrrecs electes d’ajuntaments, comarques, diputacions, etc., tenien com a única finalitat “aconseguir mobilitzacions socials per donar suport a la consecució de la independència de Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa