El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vox d’Andalusia boicoteja l’homenatge per fomentar el “secessionisme i el filoislamisme”
  • CA

Vox ha boicotejat els homenatges institucionals a Blas Infante, el tòtem del nacionalisme andalús afussellat pel franquisme, que el parlament andalús i la Junta havia programat per avui. Amb aquest gest, Vox trenca el consens que fins ara ha envoltat aquesta figura després de la creació de la Junta d’Andalusia. El partit ultranacionalista espanyol acusa Infante de representar un “nacionalisme autonòmic que busca dividir els espanyols, trencar la unitat d’Espanya i transgredir el ‘nostre’ marc jurídic institucional”.

 

“La confusió d’idees de Blas Infante permet fer del victimisme una filosofia de vida pels nostres polítics, per això és aclamat i utilitzat des de qualsevol punt de vista; des del PSOE / PP a formacions filoislámicas o organitzacions secessionistes laiques i d’esquerres”, acusa Vox a través d’un comunicat tramés per Twitter.

 

“Aquestes idees són avui nucli d’una visió parcial i instrumentalitzada de la història d’Andalusia, d’una ideologia basada en el greuge comparatiu que llasta les potencialitats de la nostra regió i crea falses identitats respecte de la resta d’Espanya”, assegura Vox. A més, subratllen que Infante s’ha usat com “ariet” contra sectors socials i polítics oposats a la deriva de l’Estat de les autonomies. “Els que ens posicionem davant aquesta deriva que amenaça la integritat d’Espanya, no podem col·laborar amb aquests actes”, afegeixen.

 

“Mai participarem en homenatges que estimulin el suport moral dels andalusos a un sistema regressiu que fa impossible la igualtat entre espanyols i la prosperitat d’Andalusia i que ha propiciat el saqueig d’aquesta terra a mans d’una oligarquia corrupta”, rematen. En aquest sentit, VOX ha “convidat” als partits que conformen el govern andalús, i al conjunt de la ciutadania andalusa, a “buscar nous fonaments històrics no vinculats a l’enfrontament caïnita entre espanyols, sobre els quals sustentar el legítim orgull de ser i sentir-se andalusos”.

 

”Els espanyols i andalusos ens hem de mirar per construir un futur comú que no es basi en el record perpetu de les divisions que ens van portar a enfrontaments en el passat”, remarquen. I conclouen que a “Andalusia, sempre dins d’Espanya, és una regió que pot celebrar moltes i importants efemèrides que van fer d’ella, al seu dia, un empori de riquesa i el bressol de figures universals”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa