El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
VOX congrega milers de persones a Colón contra “els progres i els separatistes”
  • CA
Santiago Abascal en el míting final de VOX a Madrid
Santiago Abascal en el míting final de VOX a Madrid | Europa Press

 

 “El 28 d’abril escollim entre l’antiEspanya o l’Espanya viva”. Així ha començat el líder de VOX, Santiago Abascal, el míting final de campanya que el partit d’ultra dreta ha celebrat aquest divendres al vespre a Colón, a Madrid, en el mateix lloc que el mes de febrer va acollir la manifestació espanyolista en la que hi van participar PP, Ciutadans i també VOX. El polèmic periodista d’Intereconomía Cake Minuesa ha estat l’encarregat d’animar les milers de persones que s’han concentrat des de pràcticament dues hores abans a la plaça del centre de Madrid enarborant banderes espanyoles, i també verdes amb les sigles de VOX. Colón s’ha anat omplint poc a poc i, segons el propi partit, més de 25.000 persones són les que han participat en el míting.

 

En l’inici del seu discurs, Abascal s’ha defensat dels que critiquen el seu partit i el titllen d’antic: “No som moderns ni antics, perquè els valors que defensem no estan en aquestes coordenades, són els valors eterns que no desapareixeran mai i que sempre defensarem”, i ha assegurat que VOX “no és un partit polític, sinó un moviment patriòtic, cultural, de defensa de la unitat nacional i contra el separatisme i els progres”. I seguidament s’ha centrat en la defensa de la unitat d’Espanya: “La unitat d’Espanya no es discuteix, no es negocia i no es vota en un referèndum, es defensa amb totes les conseqüències”, ha afirmat. Unes paraules que han estat aclamades per un dels assistents amb un “Olé tus huevos”.

El secretari general de VOX, Javier Ortega Smith
El secretari general de VOX, Javier Ortega Smith | Europa Press

 

“Per Espanya, tot per Espanya”

 

“Benvinguts a la resistència d’Espanya”, ha començat el candidat de VOX a l’alcaldia de Madrid, Javier Ortega Smith, qui ha estat rebut entre crits de “Puigdemont a prisión”. Ortega Smith ha deixat clar que “estem aquí en compliment de la nostra vocació de servei a Espanya i als espanyols”, i ha afegit que “el 28 d’abril no anirem a votar, sinó a rubricar l’irrenunciable compromís de defensar Espanya, la democràcia i la llibertat”. A més, ha traslladat als assistents el compromís que “mai us defraudarem”. “Per Espanya, tot per Espanya, visca Espanya”, ha conclòs cridant.

 

Dissolució dels “Mossos traïdors”

 

La candidata de VOX a la presidència de la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, a qui Espinosa de los Monteros ha definit com “el somriure més temut pels progres”, ha criticat que “els progres s’han dedicat a manipular el nostre discurs, i ha donat una “bona notícia” als assistents: “A la dictadura progre li queden menys de 48 hores”. “Vox és un moviment patriòtic, netament espanyol i al servei d’Espanya”, ha afirmat Monasterio, que s’ha compromès a que si VOX governa il·legalitzaran “els partits separatistes”, dissoldran “els Mossos traïdors” i retornaran “la dignitat a Espanya”. També ha tingut paraules pels immigrants: “Els que vulguin venir al nostre país que ho facin respectant les nostres lleis, i no volen imposant les seves”, ha dit, una afirmació que ha aixecat forts aplaudiments.

La papereta ‘multizasca’

 

El vicesecretari de Relacions Internacionals de VOX, Iván Espinosa de los Monteros, ha tornat a insistir en les seves crítiques contra els “progres”. “Estan començant a passar por“, ha dit, i ha afegit, dirigint-se als assistents al míting que “aquest pànic progre és gràcies a vosaltres”. “M’encanta l’olor a pànic progre pels matins”, ha insistit entre forts aplaudiments. A més, ha destacat que “amb cada insult i menyspreu ens han fet encara més forts”. El dirigent de VOX ha destacat que “s’ha acabat la por de la gent normal i l’hegemonia cultural dels progres”, i ha bromejat amb les centenars de persones que s’hi han congregat: “Teniu en el vostre poder la papereta ‘multizasca’. Zasca Casado, Sánchez, Rivera, Puigdemont, Rufián i a tots els progres!”, ha conclòs.

 

En el míting també hi ha intervingut Nerea Alzola, candidata de VOX al Congrés des Diputats per Biscaia, que ha advertit que “votarem contra Otegi i el seu soci Sánchez”. “La reconquista és dels valents”, ha sentenciat.

 

Crits de “Yo soy español, español, español” durant el míting final de VOX a Madrid: 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa