El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els votants del PP, els únics “orgullosos” i “satisfets” de les càrregues policials per la sentència
  • CA

Només els votants del PP treuen pit desacomplexadament de l’actuació de la policia davant les protestes arran de la sentència del Tribunal Suprem. Així ho acredita el Centre d’Estudis d’Opinió, a les dades de la Tercera Onada del Baròmetre d’Opinió Política d’enguany difós aquest mes de desembre. Concretament, el CEO demana numerar la intensitat dels sentiments en una escala que 0 significa gens i 10 en veure les càrregues policials i els dispositius.

 

Entre els 1.500 enquestats que diuen votar al PP quantifiquen en un 6,63 l’orgull que van notar en veure l’actuació de Mossos i CNP. La satisfacció també és un dels sentiments més copsats pels populars que el valoren amb un 6,2. Supera l’aprovat la “tristesa” que van patir en un 5,05. En canvi la “vergonya”, la “por” o la “ràbia” no arriba al 4.

 

Els altres votants unionistes, si bé tenen aquests sentiments més pronunciats cap supera el cinc. Així els votants de Ciutadans diuen haver notat “orgull” en un 4,57 sobre 10 i un 4,65 de “satisfacció”. La “tristesa” arriba a un 4,13. Per part dels votants socialistes, “l’orgull” només arriba a una intensitat de 3,25 i la “satisfacció” a un 3,54. En canvi, la tristesa s’enfila al 4,54.

 

La part sobiranista dels partits, els sentiments més destacats són ben diferents. La “ràbia” és dels més compartits entre els votants independentistes i comuns. En concret, els votants de JxCAT situen el sentiment en el 8,27; els d’ERC, al 7,85; la CUP en el 8,69 i Catalunya en Comú, en el 5,65. També la “vergonya” arriba al top ten sentimental dels votants sobiranistes amb un 8,33 pels junters; el 7,89 als d’ERC, el 6,37 pels comuns i el 8,62 pels cupaires.

 

La “por” també és un sentiment compartit entre aquests votants però no tan notori. Així, els votants de JxCAT es queden amb un 4,99 sobre deu. Els d’ERC arriben al cinc pelat en la mateixa escala; els comuns deixen la por en un 4,39 i els veïns de la CUP ubiquen aquest sentiment en un 5,58.

escaladkdk

L’escala gràfica dels sentiments per l’actuació de votants segons el CEO

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa