El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els votants de PP i Cs, els més incòmodes amb la immigració
  • CA

Amb tanta immigració, un ja no se sent com a casa”. Aquesta és una de les afirmacions que el CEO planteja als 2.000 enquestats de la Segona Onada del Baròmetre d’Opinió Política, publicat aquest juliol, perquè indiquin el seu grau d’acord o desacord. L’enquesta mostra que els votants del PP i de Ciutadans són els que més comparteixen aquesta opinió a diferència dels de la CUP i Comuns que són els que estan més en desacord.

Concretament, el 54,3% dels votants populars afirmen tenir incomoditat -“ja no sentir-se com a casa”, arran de “tanta immigració”. Un percentatge que baixa al 43,9 en el cas dels votants de Ciutadans. Són els dos percentatges més alts entre els votants dels partits amb representació parlamentària.

Molt enrere es troben els votants del PSC. Ni un terç dels seus possibles votants, el 28,9%, estaria d’acord amb aquesta afirmació. Rere els socialistes es trobarien els votants de JxCAT. Un de cada quatre votants dels junters (25,2%) comparteix aquesta sensació. Entre els votants d’ERC, un 22,7% mostren conformitat amb l’afirmació.

En canvi, en la franja més baixa es troben els votants dels Comuns. Només un 12,1% dels seus votants asseguren tenir la mateixa sensació. Entre els cupaires el percentatge cau fins el 7,5%.

L'escala de valors sobre la immigració dels votants catalans, segons el CEO

L’escala de valors sobre la immigració dels votants catalans, segons el CEO

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa