El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els votants de JxCAT són més independentistes que els d’ERC
  • CA

Diferència substancial dins les forces independentistes, precisament sobre el nivell d’independentisme dels seus votants. Aixi ho indica la segona onada del Baròmetre d’Opinió Política, del passat 30 de juliol, del Centre d’Estudis d’Opinió. Segons aquest estudi, sobre dos mil enquestats, hi ha una diferència de més de vint punts entre els votants de JxCAT i ERC que s’estimen més que Catalunya sigui un “estat independent”.

El CEO combina la intenció de vot amb les preferències sobre quina relació hauria de tenir Catalunya i Espanya. Una pregunta que té quatre respostes concretes, a més de les habituals no ho sap o no ho contesta-. L’opció que Catalunya sigui un Estat independent és la preferida pel 85,1% dels votants de JxCAT. Dins dels partits independentistes, els junters són els que acumulen més enquestats que aposten per un Estat independent.

Rere JxCAT es troben els votants de la CUP. Dels cupaires, un 77,5% afirmen que volen un Estat independent. En el cas dels votants d’ERC, el percentatge baixa fins un 63,9%. Ocupa la quarta posició, els votants dels Comuns. Un 8,2 dels votants del colauisme asseveren que  la seva preferència és una Catalunya independent.

Les tornes se giren quan l’opció és assolir que Catalunya sigui un “estat dins una Espanya federal”. Els comuns s’emporten la palma de federalistes, amb un 58,9%. Rere els comuns, la posició és pels votants del PSC, amb un 27,7. Gairebé a tocar es troben els votants d’ERC. En detall, un 25,3% dels seus votants aposten pel federalisme. Entre els cupaires, el federalisme cau al 16,3% i entre els junters és d’un 8,9%.

L'índex de preferència dels votants per un Estat independent segons el CEO

L’índex de preferència dels votants per un Estat independent segons el CEO

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa