El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una vintena d’alcaldes de Junts reclama que el nou partit sigui municipalista
  • CA

Una vintena d’alcaldes de tot Catalunya que s’han integrat al partit Junts per Catalunya liderat per Carles Puigdemont han proposat que la formació tingui un marcat caràcter municipalista. El nou partit, que està treballant en la seva ponència organitzativa, haurà de valorar una esmena presentada per un grup de batlles, que vol posar l’accent en el municipalisme.

L’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, com a portaveu d’aquesta vintena d’alcaldes, ha explicat a ‘El Món’, que la voluntat de l’esmena es aconseguir que “es vegi Junts, per sobre de tot, és un partit municipalista”. Aquesta aposta però també consideren que cal que “es visualitzi a la direcció del partit” i per això han presentat una proposta d’organització que hauria de ser ratificada en l’assemblea que el partit celebrarà a l’octubre. “Volem que la direcció entengui que és important la participació i aportacions dels alcaldes”, ha afegit Sierra.

Els impulsors de l’esmena creuen que tindrà bona acollida tenint en compte que Puigdemont “ve del món municipal i sabem que molta gent a la direcció també en ve”. Sierra opina que les aportacions dels alcaldes —que tenen un coneixement molt directe de les necessitats e la ciutadania— han de tenir també una influència important en les línies estratègiques que marqui el nou partit. Per aquest alcalde de Junts, encara que el partit vagi al Parlament o al Congrés dels Diputats, el que és rellevant és que “tingui aquest flaire municipalista”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa