El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Villegas diu que Cs no s’asseurà a negociar amb VOX
  • CA

El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ha afirmat que el partit taronja no negociarà amb VOX pactes de govern. “No ens asseurem a negociar ni entrades en el govern ni pactes“, ha assegurat Villegas aquest dijous al matí en una entrevista a ‘TVE’. El líder de VOX, Santiago Abascal, va afirmar que la formació d’ultradreta no donaria suport a governs de PP i Cs si abans no s’asseien a negociar amb ells. “Serà absolutament impossible donar suport a governs de qui ni tan sols vol asseure’s a parlar amb VOX”, va dir Abascal en roda de premsa.

El portaveu de VOX al Congrés ha insistit aquest dijous que no van “de farol”. El secretari general de Cs ha assegurat que no negociaran amb VOX i ha rebutjat formar governs tripartits amb els populars i la formació d’ultradreta. “El normal serà que arribem acords amb el PP“, ha dit Villegas, que ha afirmat que el projecte polític de Cs està “molt allunyat” de VOX i volen acords “moderats” i “centrats”. Tanmateix, Villegas ha defensat la fórmula andalusa per pactar a altres autonomies i municipis, és a dir, governs amb el PP amb el suport parlamentari de Vox.

 

VOX vol meses de negociació

Per altra banda, el portaveu de VOX al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha dit que no recolzaran cap govern si no se’ls crida abans a seure en una mesa de negociació per pactar condicions amb tots els partits implicats en la coalició. “Pactes d’adhesió no, en cap cas i en cap lloc, no serem la crossa de partits que han tret pitjors resultats i ens necessiten per pactar“, ha manifestat el portaveu, que alerta que el partit “no va de farol” i que la seva posició és “ferma”. 

El portaveu parlamentari ha reconegut que “més enllà de contactes informals” no hi ha hagut cap pas per constituir una mesa de negociació i ha criticat el “consens social-demòcrata” de Cs, PP i PSOE. “Tots diuen el mateix, i s’ho volen repartir tot, si cal estarem a l’oposició”, ha afegit. 

Vox ha registrat aquest dijous la primera iniciativa parlamentària a la cambra baixa. Es tracta de demanar que els diputats independentistes suspesos (Junqueras, Sànchez, Rull i Turull) no cobrin res. Tot i que la mesa els va suspendre des del 21 de maig, volen saber si des del 28 d’abril –quan van ser escollits- van rebre alguna retribució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa