Villatoro vol situar l'Institut Ramon Llull  "al centre dels projectes de país"

L'escriptor vetllarà perquè els productors de cultura catalans surtin a l'exterior i tinguin visibilitat

El nou director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Vincenç Villatoro, ha avançat aquesta tarda en la seva primera compareixença pública que treballarà perquè la institució se situï "al centre dels projectes de país". Villatoro ha fet aquestes declaracions a Barcelona, al terme de la reunió del Consorci de l'IRL, a la qual ha assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el conseller de presidència del Govern Balear, Albert Moragues, i el conseller d'Educació i Cultura balear, Bartomeu Llinàs.

L'escriptor, columnista de Elsingulardigital.cat, ha assegurat que la tasca de l'IRL no és "perifèrica", i que treballarà per fer realitat un dels requeriments essencials de la cultura creada a Catalunya i Balears, "sortir fora". "Cal mirar cap a fora no només per veure el que hi ha, sinó perquè ens vegin", ha sostingut, tot i que també ha assumit l'etapa d'austeritat i contenció que marca la crisi.

En aquest sentit, Mascarell ha confirmat que la retallada de les aportacions públiques en l'IRL serà d'un 10%, tot i que Villatoro ha promès que els beneficiaris ho notaran "tan poc com es pugui".

 
 

Comentaris