El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Villarejo dimiteix i acusa Puig de “cedir davant dels sindicats”
  • CA

El fins ara president del Comitè d’Ètica dels Mossos d’Esquadra, Carlos Jiménez Villarejo, ha anomenat la derogació del codi ètic, d'”error i reculada” en la construcció del model democràtic de seguretat pública de Catalunya. Per Villarejo Puig ha cedit a les pressions corporativistes dels diferents sectors, especialment dels sindicats.

L’ex fiscal anticorrupció ha assenyalat que, amb aquesta decisió “precipitada”, Puig deixa un buit en el marc que regula l’actuació dels Mossos, i ha recalcat que el codi fins ara vigent no generava preocupació a ningú perquè era un conjunt de recomanacions orientatives.

Villarejo, que ja ha presentat la seva renúncia al càrrec juntament amb la vocal Mercedes García Aran, ha lamentat la decisió de liquidar el codi amb la justificació que mancava de consens, ja que era un text “d’ampli recorregut” que ha comptat amb un procés obert i participatiu, recolzat per la comissió jurídica assessora, alguna cosa que para ell s’oculta de forma deliberada. Ha argumentat que els funcionaris públics no són els qui ha de regular la seva funció, sinó que correspon als governs triats democràticament prendre aquest tipus de decisions.

Per a Villarejo, comptar amb un codi d’ètica és “massa seriós” com perquè un govern cedeixi a les pressions corporativistes dels diferents sectors, especialment dels sindicats. Sobre el codi que té previst encarregar Puig a un nou comitè d’ètica, ha recalcat que no li inspira “cap confiança”, i ha posat en dubte que s’acabi redactant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa