Villarejo admet que van ordenar-li investigar la família Pujol

Al programa Salvados', aquesta nit l'ex comissari explicarà que l'ex director general de la policia va ser qui li va donar l'ordre de venir a Catalunya

 

 

 

L'ex comissari José Manuel Villarejo té un paper important en l'anomenada Operació Catalunya, que estaria orquestrada pel ja exministre de l'Interior Jorge Fernándéz Díaz. El programa ' Salvados' de la Sexta ha aconseguit entrevistar-lo, i el diari El Periódico ha fet un avançament de les principals explicacions que dóna al periodista Jordi Évole. En l'entrevista, que s'emet a partir de les 21.20h, Villarejo desmenteix que existeixi aquesta operació contra polítics sobiranistes per trobar-los casos de corrupció i desacreditar el procés. Però aquesta afirmació presenta contradiccions importants amb la versió que el mateix ex comissari va donar davant de la justícia tot just fa un any. En aquesta entrevista, Villarejo explica que es va dedicar més d'un any a "viure a Catalunya, entrevistant una sèrie de persones, convencent-les perquè denunciessin", un fet, segons l'ex comissari, "ningú s'havia atrevit a fer".

I Villarejo posa nom a la persona que li va fer l'encàrrec. Es tracta, segons l'entrevistat, de l'ex director general de la policia, Ignacio Cosidó. Ell li va donar l'ordre de desplaçar-se Catalunya per trobar casos de corrupció que afectessin polítics catalans, concretament, van posar el focus en la família de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Les ordres de Cosidó, però, van arribar al comissari Villarejo a través de l'ex número dos de la policia, Eugenio Pino, el qual, segons relata a La Sexta l'ex comissari, va afirmar:"Tu tira endavant, però si t'enganxen, jo no sé res". Villarejo també nega que es fes passar per un periodista del diari El Mundo quan va parlar amb Victoria Álvarez, l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola. Això sí, assegura que ha rebut "molta informació de molts mitjans de comunicació que no podien publicar per por".

 

Comentaris