El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vilert aposta per suprimir diputacions i els consells comarcals
  • CA

El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, ha afirmat que hi ha massa administracions i, per això, veu bé que se suprimeixin les diputacions per tal d’economitzar recursos i agilitzar tràmits . Ara bé, Vilert ha supeditat la desaparició de les diputacions a una modificació també dels consells comarcals.

“És del tot indispensable prendre una decisió pel que fa als consells comarcals. No hi poden haver tantes administracions.”, ha afirmat Vilert que assegura que no serviria de res fer desaparèixer les diputacions sense redefinir el paper dels consells.

Vilert no és el primer president de diputació que posa en entredit la vigència de l’administració que representa. Aquesta mateixa setmana, el seu homòleg a Lleida, Jaume Gilabert, -ambdós d’ERC- també ha apostat per fer desaparèixer les diputacions i convertir Catalunya en una única demarcació per tal de simplificar l’administració local.

Ros dóna suport a la proposta

També ha parlat avui d’aquest tema l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, qui ha apostat per “despolititzar” les diputacions i els consells comarcals i ha considerat “adequada” la decisió del Govern de la Generalitat de paralitzar el desplegament de la Llei de vegueries.

Per a ell els consells comarcals només han de dedicar-se a la “cooperació” i a “mancomunar serveis” com ara el transport públic, la gestió de residus, els serveis socials o les carreteres. En conclusió, Ros ha apostat quatre nivells d’administració “purs i durs” (ajuntaments, Generalitat, Estat i Europa).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa