Vilanova de Sixena reclama embargar els béns a Vila i Puig perquè no han pagat la fiança

Els exconsellers van recórrer la decisió judicial que els obligava a dipositar 216.000 i 88.000 euros respectivament per "excessiva i injustificada"

L'Ajuntament de Vilanova de Sixena ha reclamat embargar els béns dels exconsellers de Cultura, Santi Vila i Lluís Puig, perquè no han pagat la fiança ordenada pel jutge. Concretament de 216.000 euros a Vila i de 88.000 euros a Puig per "garantir" les "possibles responsabilitats" que se'ls puguin imposar. Els exconsellers van recórrer la decisió judicial en entendre que era "excessiva, desproporcionada i injustificada". A més, les seves defenses lamenten que l'import de la fiança s'hagi establert a partir de la multa demanada per l'acusació particular en comptes de la sol·licitada per la fiscalia, molt més baixa.

El jutjat d'instrucció número 3 d'Osca va establir aquestes fiances en la interlocutòria del 5 de desembre en què va decidir obrir judici oral contra els exconsellers de Cultura, Santi Vila i Lluís Puig, acusats d'un delicte de desobediència per no haver lliurat a l'Aragó les 44 peces de Sixena del Museu de Lleida.

La fiscalia sol·licita dos anys d'inhabilitació i una multa de 6.138 euros a cadascun per un delicte desobediència mentre que l'acusació particular, representada per l'Ajuntament de Vilanova de Sixena (Osca), a través de l'advocat Jorge Español, sol·licita 11 mesos de presó, 162.000 euros de multa i dos anys i nou mesos d'inhabilitació de càrrec públic per a l'exconseller de Cultura Santi Vila i una multa de 66.000 euros i dos anys d'inhabilitació per al seu successor al càrrec, Lluís Puig. A més de la desobediència, l'acusació particular també acusa Vila d'un possible delicte d'usurpació d'atribucions judicials.

 
 

Comentaris