Vilanova denuncia la retirada de la pancarta dels presos polítics per part d'encaputxats

Aquesta setmana un grup de persones ha actuat de nit dues vegades per despenjar els rètols i el consistori els ha reposat en els dos casos

 

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha denunciat als Mossos d'Esquadra la retirada de la pancarta dels presos polítics de la façana de la Casa de la vila que un grup d'encaputxats ha fet aquesta setmana en dues ocasions. El consistori ha condemnat que "un grupuscle d'encaputxats amb armes blanques" hagi arrencat els símbols contra els presos independentistes –dues pancartes i un gran llaç groc- i ha recordat que són elements que "llueixen" a la façana "seguin un acord majoritari del Ple". En aquest sentit, l'Ajuntament ha replicat les dues accions reposant en tots dos casos les pancartes i el gran llaç groc. Alhora, ha apuntat que ha presentat la denúncia a la policia adjuntant els vídeos on es pot veure algun dels autors dels fets, amb la petició que siguin degudament identificats.

 

 

L'endemà de la primera arrencada de les pancartes, que es va produir dilluns a la nit, el CDR de Vilanova va organitzar una enllaçada popular al centre de la ciutat sota el lema "Per cada llaç que treguin, en penjarem cent". La reacció del Comitè de Defensa de la República va aglutinar desenes de veïns que van posat llaços als punts més cèntrics de Vilanova, com la Rambla Principal i la Plaça de la Vila, on també van col·locar una estelada a l'estàtua de Josep Tomàs Ventosa.

 

Comentaris