El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vilalta: “Seria un error que debats interns afectin la primera institució del país”
  • CA

Seria un error que debats interns afectin la primera institució de país“. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha valorat així els canvis que el president de la Generalitat, Quim Torra, va realitzar aquest dijous a les conselleries, substituint Miquel Buch per Miquel Sàmper, Àngels Mariàngela Vilallonga per Àngels Ponsa, i Àngels Chacón per Ramon Tremosa. En declaracions a Ser Catalunya aquest divendres al matí, Vilalta ha garantit que els consellers i conselleres d’ERC estan dedicats “al 200%” al Govern per superar la crisi sanitària, econòmica i social. Vilalta també ha instat Torra a aprofita el “compromís” del president espanyol, Pedro Sánchez, de reprendre la taula de diàleg: “Consensuem l’ordre del dia perquè pugui ser útil“.

Vilalta, sobre una possible inhabilitació de Torra, ha reiterat que ERC vol “seure” amb el president “per parlar d’escenaris i de com fer-hi front”. “Convé respondre amb intel·ligència i màxim consens perquè no hi hagi més divisió dins l’independentisme”, ha asseverat.

Pel que fa a la taula de diàleg entre la Generalitat i la Moncloa, la portaveu d’ERC ha afegit que la trobada “no pot ser només una segona foto“. “Els equips hem de preparar bé la reunió perquè sigui útil i que hi hagi avenços clars cap a la resolució del conflicte”, ha afegit després que PSOE i ERC hagin acordat que s’ha de reunir la taula de diàleg aquest mes de setembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa