El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vilalta demana a JxCAT que es comporti i abandoni “l’espiral de retrets”
  • CA

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha carregat aquest dilluns contra JxCAT per les crítiques a la formació republicana abocades durant l’acte polític de pre-campanya que els de Quim Torra van fer aquest cap de setmana al Born Centre Cultural. Vilalta ha considerat una “irresponsabilitat” que JxCAT s’hagi desfermat amb una “espiral de retrets” i es lliuri ara a una dinàmica de “confrontació” i ha advertit que això “no suma” i dificultarà l’entesa postelectoral. De fet, els republicans temen que una batalla campal entre independentistes els faci arribar a les eleccions en condicions de debilitat. “L’espiral de retrets divideix i esgota la ciutadania i això és precisament el que vol l’Estat”, ha remarcat la portaveu republicana.

Vilalta ha admès que a ERC l’“entristeix” que JxCAT “carregui” contra ells i ha insistit en què tenen “clar qui és el nostre adversari i quins són els partits que donen suport a la repressió”. ERC, ha afirmat la portaveu, ha assegurat que el que cal es continuar treballant per “seguir traçant l’estratègia conjunta” entre independentistes per arribar a la independència, però recorda quina és la del partit: ampliar la base. “No estem en la fase resolutiva de culminar la independència del país i per això cal enfortir-nos”, ha subratllat Vilalta. ERC creu que aquesta estratègia comuna s’ha de trobar abans de les eleccions.

Els de Junqueras diuen que res els arrossegarà cap al terreny de la confrotnació perquè estan determinats a “no tirar la tovallola per entendre’ns, que és el que cal ara”. “Per molts que alguns hagin posat el xip de la campanya —ha dit Vilalta— insistirem en posar-nos d’acord, traçar el camí conjunt perquè és imprescindible que aquesta feina la fem abans de les eleccionsper arribar en les millors condicions possibles, fer un salt de qualitat i fortalesa més gran”.

ERC vol concentrar els esforços ara en què comenci a caminar la mesa del diàleg amb el govern espanyol i troba bona “l’opció” del mediador internacional, que JxCAT defensa amb fervor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa