El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vilalta defensa el diàleg amb Espanya com una “oportunitat”: “No en podem desaprofitar cap”
  • CA

La vicesecretària general i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que no renunciaran ni al “diàleg” ni a la “negociació” amb el govern espanyol perquè obre una “oportunitat”. “No en podem desaprofitar cap”, ha assevera. La portaveu republicana va respondre així al ‘FAQS’ a l’eurodiputada Clara Ponsatí, que en l’acte de Perpinyà va carregar contra la taula de negociació i va demanar “no deixar-se entabanar”. En aquest sentit, Vilalta va reivindicar combinar l’aposta política -no exempta d'”escepticisme” i que potser “no donarà tots els fruits”- amb mobilitzacions com les de Perpinyà. “Diàleg amb una mà i confrontació i mobilització per l’altra”, va insistir, una combinació de la qual creu que en sortirà “la victòria”. Preguntada per si l’acte de Perpinyà era el primer de la campanya de JxCat o un acte del Consell per la República, la vicesecretària general d’ERC va assegurar que es tracta del segon cas i el va definir com “un gran acte on hem tornat a veure la força de l’independentisme”.

Al mateix programa, Vilalta va recordar que quan Junqueras va declarar al Suprem va dir que la cadira estava buida. “Doncs gràcies a la força de la gent als carrers hem aconseguit aquesta taula. I convé que els primers passos obrin camí”, va precisar, atribuïnt l’existència de la taula de diàleg a les mobilitzacions del passat octubre. En aquest sentit, va posar en valor que s’hagi fet un reconeixement del conflicte polític i del compromís d’abordar-lo democràticament. Amb tot, va assegurar que ERC no es refia “al 100%” ni de Pedro Sánchez ni del govern espanyol, però considera que s’ha de seguir tenint “prou força” com perquè “no tinguin una altra alternativa que trobar una solució democràtica”.

Pel que fa als resultats de la taula de diàleg, Vilalta va afirmar que si no fructifica, seguiran, i això significa “tornar a votar”. Alhora, va posar en valor que el govern espanyol parli de ‘seguretat jurídica’ i eviti utilitzar altres termes com “fer un reconeixement explícit de la Constitució”. També va afirmar que no hi ha res que faci pensar que Josep Maria Jové “no continuï a la taula de diàleg” tot i estar processat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa