Vila: "És lamentable que no hi hagués cap representant de l'Estat ni de la Generalitat a la inauguració del TGV"

L'alcalde de Figueres titlla de desoladora l'absència de representants de l'estat i de la Generalitat a la inauguració del Tram de l'alta velocitat entre Figueres i Perpinyà

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha criticat aquest matí a Rac 1 els governs català i espanyol perquè cap dels dos va acudir a la inauguració del TGV entre Figueres i Perpinyà. "És desolador i un desaire terrible i impressionant que no hi fossin", ha explicat i també ha afegit que "no són maneres de començar un projecte tan milionari, tan costós". De fet, Vila ha insistit en que van intentar de totes les maneres que la Generalitat i el Ministeri estiguessin ahir presents a Figueres. "Sincerament és lamentable. I amb desaires com aquest et sents contra la paret perquè no té raó de ser. El que vam fer va ser instar-los contínuament que lideressin aquest tema, que hi donessin la dignitat institucional que es mereix i la transcendència històrica que té. Però no hi va haver manera. No ens en vam sortir. I això va acabar amb un viatge més o menys informal", ha aclarit.

Vila, que ha reconegut que a Figueres hi ha un entusiasme molt gran, sobretot pel que suposa simbòlicament tornar a mirar cap al nord, també creu que el TGV servirà per reforçar llaços econòmics, comercials i culturals. De fet, el convergent ha volgut subratllar que les barreres administratives acaben condicionant la nostra mentalitat molt més del que ens pensem. "Som tan o més a prop de Perpinyà o Montpeller, però la tendència dels empordanesos és mirar cap al sud", ha conclòs.

 
 

Comentaris