El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
[VÍDEO] Aldarulls durant el pregó de Sor Lucía Caram a un poble de Salamanca
  • CA

 

El pregó que dissabte al vespre va fer Sor Lucía Caram a Alba de Tormes, un poble d’uns 5.000 habitants de Salamanca, va acabar amb crits, xiulades, cops i empentes que van obligar a intervenir agents de la Guàrdia Civil. La monja argentina establerta a Catalunya havia estat convidada per l’ajuntament d’aquest municipi (PSOE) per fer de pregonera de la seva festa major, dedicada a Santa Teresa. Uns dies abans, diversos grups conservadors i espanyolistes havien fet una crida a boicotejar aquest acte per les opinions a favor del procés sobiranista de la religiosa. Durant el discurs que la monja va fer des del balcó de l’ajuntament, desenes de persones van alçar banderes espanyoles i van començar a interrompre el discurs amb crits i xiulets. En canvi, altres assistents van demanar silenci i respecte. La tensió va anar ‘in crescendo’ i fins i tot alguns dels presents van arribar a les mans.

 

Durant l’escridassada, Caram intentava fer-se sentir i, tot i que tenia un micròfon, se sentien més els crits de “visca espanya” que el seu discurs. Tot plegat va acabar amb la intervenció de la Guàrdia Civil i la Policia local, que van haver de posar pau entre els assistents.

Aquest diumenge, la religiosa ha restat importància als incidents a través del seu compte personal de Twitter. “No patiu per mi”, ha piulat. “La gent d’Alba de Tormes m’han acollit molt bé”, ha destacat la religiosa. “Alguns intolerants han volgut fer mal. No han pogut”, ha sentenciat. A més, Caram ha demanat a la gent que no faci cas dels “exaltats” i ha afirmat que “tenim coses importants a fer per la gent”.

 

L’alcalde d’Alba de Tormes, Jesús Blázquez, va detallar abans del pregó en un diari local que havien escollit a Sor Lucía Caram “per la seva labor social, per ser monja i simpatitzant de Santa Teresa”, i per la seva “relació amb el Papa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa