El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vidal (ECP) veu una “actitud marciana, tirant cap a Mars Attacks!” d’Álvarez de Toledo
  • CA

 

 

La número dos d’ECP al Congrés per Barcelona, Aina Vidal, ha mostrat aquest dijous sorpresa per la “actitud marciana, tirant cap a ‘Mars Attacks!” de la candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, en el debat de TV3, i ha tornat a demanar al PSC que aclareixi amb qui pactarà després de les eleccions. En declaracions als mitjans abans d’un acte sobre joventut a Barcelona, ha mostrat sorpresa pel fet que el PSC “continuï sense respondre amb qui governarà” i si ho farà amb Cs, i ha dit que els votants socialistes mereixen saber-ho.

 

També ha posat èmfasi amb l’actitud nerviosa de Gabriel Rufián (ERC), a qui ha demanat que aclareixi amb quines intencions va al Congrés, i ha criticat l’actitud “altiva, maleducada i tremendament provocadora” d’Álvarez de Toledo que, segons ella, no té lloc en el marc democràtic i li ha demanat que rectifiqui les formes. Davant d’això, ha remarcat la serenor i tranquil·litat del candidat d’ECP, Jaume Asens, que ha definit com el qui va presentar més iniciatives, fugint d’actituds “que s’acosten al circ i al teatre”, i qui va desgranar la seva proposta de diàleg per afrontar la situació política a Catalunya.

 

La candidata dels comuns ha esgrimit algunes de les propostes destinades als joves, un dels col·lectius que ha quedat “més malmès” pels Governs del PP i el PSOE, segons ella, entre les quals figuren la reducció de les taxes universitàries en un 30% i recuperar el dret a l’emancipació. Entre les mesures, demana una reformulació de la garantia juvenil, que aplica tant el Govern central com la Generalitat, que actualment veu com “un pla precaritzador, buit i pur fum”. Ha demanat també la derogació de les reformes laborals, que afecten especialment els joves, més polítiques d’habitatge i lloguer, una reducció de les taxes universitàries del 30% –com va aprovar el Parlament en mocions– i un avanç cap a la gratuïtat de la universitat pública.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa