El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vergés evita fer-se una foto de família amb Illa i altres consellers de Salut autonòmics
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha evitat fer-se aquest dimarts la foto de família amb el ministre de Salut espanyol, Salvador Illa, i la resta de consellers autonòmics que han assistit a una reunió a Madrid per abordar el coronavirus. La negativa s’explica per la situació política catalana. Fonts de la conselleria de Salut han explicat q l’agència ACN que assisteixen a la trobada perquè és un tema de salut pública que afecta mundialment però que defensen una relació bilateral entre governs, no multilateral.

Vergés ha esperat que hi hagi la “màxima coordinació entre tots els territoris” per abordar la situació del coronavirus. En declaracions als mitjans abans d’entrar a la reunió amb el ministre de Sanitat i els seus homòlegs de la resta d’autonomies, Vergés ha afirmat que la xarxa de salut catalana “està preparada” i ha demanat “calma” i “tranquil·litat”. “No hi ha res més que sempre estar en alerta”, ha dit. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que ha convocat el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per “analitzar la situació del coronavirus” i per “reforçar els mecanismes de coordinació i treball compartit”. També en una atenció als mitjans abans d’entrar a la reunió, Illa ha agraït la presència dels consellers.

D’altra banda, a la consellera li han preguntat sobre la possibilitat que es transfereixin les competències del sistema de formació de metges MIR a Catalunya. “Sempre intentem tenir el màxim de competències, sobretot en el que competeix als professionals de la salut, que són la base del nostre sistema. Nosaltres treballem per tenir totes les eines però no hi ha canvis en aquest aspecte. No ho hem parlat però sempre treballarem per tenir el màxim d’eines i de competències”, ha comentat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa