El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vergés acusa el govern espanyol de deixar els ciutadans abandonats sense ajuts
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha carregat durament aquest dijous contra el govern espanyol per la falta de suport als sectors afectats per les mesures restrictives. Vergés ha dit que “és l’hora del compromís de tots” i s’ha aturat especialment en reclamar accions a l’Estat. “El govern espanyol té una responsabilitat, té competències i té capacitat de fer”, ha recordat la consellera.

Vergés ha subratllat que el Govern ha desplegat “tot el que està a les nostres mans” per “anar a buscar el virus, intensificar les polítiques per detectar casos, rastrejar les cadenes de contactes i mesures dures en diferents episosdis”.

La consellera ha dit que “no és el mateix” fer aquestes accions “amb un suport al darrere” quan s’està “intentant donar el màxim” que “fer-ho sense el govern espanyol respongui amb ajuts a les persones”. “Hem de demanar implicació del govern espanyol  perquè la ciutadania pugui gestonar l’epidèmia quan afecta la seva activitat econòmica”, ha reiterat Vergés.

“Els que han hagut de patir una reducció de l’activitat econòmica, necessiten tenir la certesa que hi ha ajudes d’Estat com han fet altres països, com França i Alemanya, l’estat espanyol és l’únic que no surt amb les ajdues corresponents per les pesrones i les acitivats econòmiques”, ha remarcat Vergés.

En la mateixa línia que la consellera de Salut, el conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, també ha aprofitat la seva intervenció en roda de premsa per recordar que França i Alemanya han finançat el tancament de negocis, cosa que a l’estat espanyol no s’ha produït. Sàmper ha afirmat que com que Catalunya no ho pot fer s’ha d’arriscar a fer una reobertura que podria suposar l’arribada d’una tecera onada. Com que no arriben recursos de l’Estat “hem de jugar amb aquest equilibri de la qüestió purament sanitària i l’econòmica i social”, ha afegit Sàmper.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Botiflers a novembre 26, 2020 | 13:35
    Botiflers novembre 26, 2020 | 13:35
    Vos altres ens veu deixar tiras independencia Botiflers sobre els d aqui cornus I pagar el beure Aneu a la merda mentiderd
  2. Icona del comentari de: indignes a novembre 26, 2020 | 13:56
    indignes novembre 26, 2020 | 13:56
    I per aixó aproveu els presupostos españols, i a més, són vergonyosos per a Catalunya. On s'és vist aixó?
  3. Icona del comentari de: Cicero a novembre 26, 2020 | 14:50
    Cicero novembre 26, 2020 | 14:50
    Si, per això els hi aprovem els pressupostos, no?
  4. Icona del comentari de: Otra del Catalanismo Populista Xenófobo a novembre 26, 2020 | 15:22
    Otra del Catalanismo Populista Xenófobo novembre 26, 2020 | 15:22
    Pues eso... los bares los abren por culpa de Madrid y asi todo... lo de siempre... Catalanismo Populista Xenófobo
  5. Icona del comentari de: Aquest ha estat el vostre triatge històric: SER ESPAÑOLS. NO CATALANS a novembre 26, 2020 | 16:16
    Aquest ha estat el vostre triatge històric: SER ESPAÑOLS. NO CATALANS novembre 26, 2020 | 16:16
    Tuit obert als uniunistes que viuen a Catalunya i són autònoms, propietaris o treballadors d'un bar, d'un restaurant: Vosaltres vau anar en contra de la independència de Catalunya. No vau voler allunyar-vos d'España, de l'España centralista, castellana, pobre, corrupta... Ara teniu el que us vau buscar: no us ajuden amb res des d'España i ells són els que cada any es queden un mínim de 16 mil milions dels impostos que vosaltres i nosaltres, els independentistes , paguem junts. NO us reco
  6. Icona del comentari de: CADA DIA QUE PASA a novembre 26, 2020 | 17:23
    CADA DIA QUE PASA novembre 26, 2020 | 17:23
    Esquerra Republicana fot més fàstic. Banda d'ineptes i llepaculs.
  7. Icona del comentari de: Volen més calers per anar malversant. a novembre 26, 2020 | 22:21
    Volen més calers per anar malversant. novembre 26, 2020 | 22:21
    fent la repartidora entre el amiguets de ferrovial i tants altres.
  8. Icona del comentari de: JordiP a novembre 27, 2020 | 10:06
    JordiP novembre 27, 2020 | 10:06
    Aquesta és la situació resultant de la centralització dels recursos de totes les CCAA, Catalunya inclosa. Te'n prenen tots els calers i, si en necessites per a una urgència, has de patir el capritx i les ganes de Madrit de "concedir-te la gràcia" de passar-te una limosna. I encara et diuen "insolidari i egoísta".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa