El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vergès acusa el PSOE de voler retallar el dret a la salut dels catalans
  • CA

Nova edició de la Universitat Catalana d’Estiu a Prada, El Conflent. La consellera de Salut, Alba Vergès, ha estat l’encarregada d’inaugurar la 51 edició de la UCE aquest migdia. Ho ha fet amb un doble discurs, un en clau interna independentista, i un segon fil carregant contra la decisió de l’executiu de Pedro Sánchez de retallar la despesa sanitària.

 

 

En la sala d’actes del Liceu Charles Renouvier, Vergès ha disparat contra la Moncloa per l’exigència de passar el ribot en la despesa sanitària de la Generalitat. “No és treballar per a tothom enviar-nos cartetes a mi i al vicepresident Pere Aragonès dient que gasten massa en farmàcia i assistència sanitària”, ha subratllat.  “Es miren quatre números i ens diuen que ens gastem molt en despesa”, s’ha queixat. “Ens volen retallar un dret fonamental com la salut, perquè ells no tenen cap responsabilitat perquè no gestionen la salut davant els ciutadans”, ha argüit. “L’única responsabilitat que es guarden és tenir la clau de la caixa”, ha emfatitzat.  Per a Vergès, l’Estat “ens constreny i no ens deixa avançar”. 

 

 

Vergès ha demanat a l’independentisme “unitat estratègica” davant una sentència que preveu “condemnatòria”. En aquest sentit, ha reclamat al “Govern i al país estar a l’alçada de les circumstàncies” per tal de donar una “resposta política” adient. “Ens cal persistir davant la feina de l’Estat que fa per desistir”, ha afegit.

 

De fet, la consellera està convençuda que la resposta forma part de la “constitució de la República catalana. Una República de la que ha destacat que “no és buida”. “No és un canvi de noms i de banderes, sinó una república amb contingut de drets, una república social i feminista”, ha remarcat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa