El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vehí, al Rei: “Faci el favor de treure les mans dels Països Catalans”
  • CA

La cap de llista de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, ha assegurat que la visita del Rei prevista aquest dilluns a Barcelona és un “acte de provocació política”. “Aquí el que es vol és l’amnistia, l’autodeterminació i l’exercici de la política republicana, per tant el que li diem nosaltres és que faci el favor de treure les mans dels Països Catalans”, ha afirmat Vehí en declaracions als mitjans abans de l’inici de l’acte de la CUP a Lleida. La candidata ha destacat que el Rei va “amenaçar el poble de Catalunya” i ha assegurat que la monarquia està vinculada “amb un cordó umbilical” a la dictadura franquista.

Vehí també ha destacat que la campanya electoral està sent marcada per la “pujada de to” de JxCat i ERC. En aquest sentit, ha retret que JxCat adopti una retòrica “molt republicana” però mantingui una conselleria d’Interior “totalment repressiva”.

Quant als republicans, la cupaire ha criticat el “gir de guió” de Gabriel Rufián, que “ara es desmarca del PSOE i exigeix que pari la repressió”. Vehí ha assenyalat que ho observen amb “escepticisme” després de veure com “regalaven” la investidura a Pedro Sánchez.

“Pensem que és una estratègia electoral i pensem que fer electoralisme de la gent que és al carrer i a la presó és una irresponsabilitat”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa