Vara creu que "la gent ha preferit l'original i no la còpia" a les eleccions

"Hem d'exercir autocrítica: som socialistes, mentiria si no digues que preferiria que els resultats haguessin estat uns altres", afirma

El president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha afirmat, respecte al resultat de les eleccions catalanes, que "la gent prefereix l'original i no la còpia". Vara ha posat de manifest que "es castiga d'una manera dura als partits que estaven governant dins del tripartit", a més que "molt probablement, quan la gent ha d'escollir entre l'original i la fotocòpia, escull l'original".

El president extremeny ha explicat que des del tripartit s'ha fet una política "molt semblant a la que hagués fet CiU en certs aspectes". Per a Vara, no obstant, seria injust no valorar allò que el tripartit "ha fet en matèries com sanitat, investigació i serveis socials". Tot i això, segons el dirigent extremeny, els catalans han dit "molt clar" que volen un gir gran i donar-li a CiU la possibilitat de governar en solitari".

"Evidentment el resultat final d'aquestes eleccions és un gir catalanista i de la dreta", ha agregat Vara, per aqui això "no es pot obviar i el que s'ha de fer és preguntar-se perquè".

Respecte a la repercussió que pot tenir el resultat electoral a la resta de l'estat espanyol, Fernández Vara ha subratllat que "no té res a veure la política catalana amb la del conjunt d'Espanya", ja que " allí hi han entrat set forces polítiques al Parlament" i els vots de PSC i PP amb prou feines sumen un 30 per cent. En canvi, al conjunt del país PSOE i PP sumen quasi el 80 per cent.

"No hi ha comparació possible, s'ha de fer un anàlisi dels resultats i exercir autocrítica; som socialistes, mentiria si no digués que preferiria que els resultats haguessin estat uns altres, perquè no considero que siguin bons pel PSC i el conjunt del PSOE", ha subratllat. Per a Vara fer el contrari seria fer "trampes al solitari".

 
 

Comentaris