El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vara creu que "la gent ha preferit l’original i no la còpia" a les eleccions
  • CA

El president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha afirmat, respecte al resultat de les eleccions catalanes, que “la gent prefereix l’original i no la còpia”. Vara ha posat de manifest que “es castiga d’una manera dura als partits que estaven governant dins del tripartit”, a més que “molt probablement, quan la gent ha d’escollir entre l’original i la fotocòpia, escull l’original”.

El president extremeny ha explicat que des del tripartit s’ha fet una política “molt semblant a la que hagués fet CiU en certs aspectes”. Per a Vara, no obstant, seria injust no valorar allò que el tripartit “ha fet en matèries com sanitat, investigació i serveis socials”. Tot i això, segons el dirigent extremeny, els catalans han dit “molt clar” que volen un gir gran i donar-li a CiU la possibilitat de governar en solitari”.

“Evidentment el resultat final d’aquestes eleccions és un gir catalanista i de la dreta”, ha agregat Vara, per aqui això “no es pot obviar i el que s’ha de fer és preguntar-se perquè”.

Respecte a la repercussió que pot tenir el resultat electoral a la resta de l’estat espanyol, Fernández Vara ha subratllat que “no té res a veure la política catalana amb la del conjunt d’Espanya”, ja que ” allí hi han entrat set forces polítiques al Parlament” i els vots de PSC i PP amb prou feines sumen un 30 per cent. En canvi, al conjunt del país PSOE i PP sumen quasi el 80 per cent.

“No hi ha comparació possible, s’ha de fer un anàlisi dels resultats i exercir autocrítica; som socialistes, mentiria si no digués que preferiria que els resultats haguessin estat uns altres, perquè no considero que siguin bons pel PSC i el conjunt del PSOE”, ha subratllat. Per a Vara fer el contrari seria fer “trampes al solitari”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa