Valls es reivindica com a candidat independent fora de les "trinxeres"

El candidat per Barcelona està disposat a reunir-se amb Torra al Palau de la Generalitat i diu que no tallarà llaços grocs

 

L'exprimer ministre francès i candidat per Barcelona a les eleccions municipals, Manuel Valls, ha replicat al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ell no té "adversaris" i encara menys de la seva pròpia família política, la socialista. En un esmorzar a Madrid, Iceta ha afirmat aquest dijous que considera Valls com a "adversari polític" perquè és el candidat de Cs. En canvi, en una entrevista a Rac 1, Valls s'ha reivindicat com un candidat independent que vol sortir de les "trinxeres" dels partits tot i que ha agraït que Cs doni suport a la plataforma que es presentarà al novembre. Com a número dos de la seva llista es presentarà una dona, tot i que no ha volgut revelar el nom, i serà una candidatura paritària.

 

 

El candidat per Barcelona s'ha mostrat disposat a reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, si el cita al Palau de la Generalitat perquè assegura que no té cap problema en parlar amb gent i, encara menys, amb gent amb qui està en desacord. En canvi, la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, va rebutjar reunir-se amb Torra al Palau de la Generalitat per la presència d'un llaç groc a la façana. En recordar-li aquesta situació, Valls ha afirmat que ell és diferent a Arrimadas. D'altra banda, també s'ha desmarcat de Cs amb el tema dels llaços grocs, i ha dit que ell no ha d'anar a tallar llaços grocs, com van fer Arrimadas i Albert Rivera. Tot i així, Valls ha considerat que hi ha un "problema d'ocupació de l'espai públic" i que això provoca "tensió"

  

 

 

 

 

Valls ha augurat que l'actitud del PSC respecte a la seva candidatura canviarà i s'ha mostrat convençut que hi ha temps. En aquest context, ha afirmat que el seu equip de campanya està format per Guillermo Basso i Xavier Roig, que van treballar amb Pasqual Maragall. "Iceta els considera adversaris?", ha preguntat. L'ex primer ministre també ha considerat que socialistes i populars s'han de posar d'acord perquè el PP el considera un candidat socialista, mentre que Iceta el considera de Cs. "O jo sóc el candidat socialista o de Cs, potser Iceta i Dolors Montserrat han de parlar, ha afegit. Preguntat per l'absència de dirigents de Cs a la seva conferència de presentació, Valls ha explicat que "de manera natural tothom va entendre que no havia de venir" perquè es tractava d'un acte "personal per un nou lideratge".

  

 

 

 

 

 

 

  

Catalunya no és una nació

  

 

 

 

 

Valls considera que Catalunya no és una nació i ha afegit que aquest terme té "trampa" perquè hi ha estats nacions i nacions culturals. Respecte si ara ja s'ha d'aplicar el 155 com defensa Cs, no s'ha volgut mullar i s'ha limitat a dir que "si no es respecte la llei i la Constitució, hi pot haver aquesta possibilitat". Tot i així, ha remarcat que ara hi ha un moment de diàleg. D'altra banda, ha assegurat que no anirà a veure els líders independentistes que són a la presó perquè no vol fer "demagògia". 

 

Comentaris