Urtasun veu una "coalició" del PSOE amb Unidas Podemos com "l'única garantia" per revertir l'austeritat

"No volem un govern que pivoti les mesures econòmiques amb la dreta i les socials amb l'esquerra", diu el candidat dels comuns a les europees

 

El candidat dels comuns a les eleccions europees del 26-M, Ernest Urtasun, ha defensat aquest 1 de Maig que "un pacte d'esquerres de coalició és l'única garantia" per derogar la reforma laboral del PP i revertir les polítiques d'austeritat dels últims anys. "No volem un govern que pivoti les mesures econòmiques amb la dreta i les mesures socials amb l'esquerra", ha advertit Urtasun. Segons ell, el mandat del 28-A és "per un canvi polític" a l'Estat, "amb un govern clarament de coalició". Urtasun ha defensat que "el temps de l'austeritat i les contrareformes socials s'ha acabat i cal avançar en la defensa dels drets socials de la gent".

 

 

En declaracions a la premsa durant la manifestació de CCOO i UGT pel Primer de Maig, Urtasun ha recordat que encara hi ha una bretxa salarial entre homes i dones del 23% i que un 42% dels contractes temporals duren menys d'un mes. "Són situacions que hem de revertir urgentment", ha dit. Urtasun ha defensat la tasca feta en els últims quatre anys per l'Ajuntament de Barcelona capitanejat per Ada Colau, que ha dit que ara té el repte de "portar" a la Unió Europea. En aquest sentit, ha apostat per un salari mínim europeu, una prestació de desocupació europea i una directiva de la UE de rendes mínimes. 

 

Comentaris