Urtasun titlla de vergonyós vetar Puigdemont tot i que fos un "dels pitjors presidents"

El líder dels comuns a les europees defensa que l'única solució al conflicte polític és "diàleg"

El candidat dels comuns i número tres d'Unides Podem Canviar Europa en les eleccions europees, Ernest Urtasun, ha dit que Carles Puigdemont va ser "un dels pitjors presidents" de la Generalitat, però ha titllat de vergonyós que l'excloguin de la seva candidatura, i ha dit que li agradaria contrastar idees amb ell. Ho ha dit en un esmorzar informatiu amb diversos periodistes per presentar el seu Balanç de la legislatura 2014-19 'Cinc anys, 100 lluites', i en ser preguntat sobre el fet que la Junta Electoral Central (JEC) hagi decidit excloure Puigdemont i els exconsellers de la candidatura de JxCat per a les europees ha dit: "És vergonyós".

 

Urtasun ha recordat que l'acord de la JEC comptava amb el vot particular del president i el vicepresident que s'oposaven a l'exclusió, per la qual cosa creu que "hi ha arguments per pensar que altres tribunals resoldran de manera diferent". El candidat dels comuns ha subratllat que hi ha un conflicte polític a resoldre a Catalunya, i ha defensat que només se solucionarà amb "diàleg polític, negociació i acord", però també ha destacat que la campanya europea ha de servir per fer propostes sobre Europa.

 

 

"En el tema català, els comuns estem instal·lats en el sentit comú", ha dit, i ha insistit a abordar l'assumpte des de la voluntat real de diàleg i acord, primer a Catalunya i després amb la resta d'Espanya, que és l'única fórumla que ell creu que la UE acceptarà.

 

Comentaris