Urtasun assegura que ECP “garantirà els drets parlamentaris” dels diputats presos

El candidat dels comuns a Europa defensa que els reclusos electes puguin desenvolupar el seu mandat “amb plena normalitat”

El candidat d’En Comú Podem a les eleccions europees i número 3 de la llista estatal d’Unides Podem Canviar Europa, Ernest Urtasun, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit “garantirà els drets parlamentaris” dels diputats del Congrés que són presos pel procés independentista. Preguntat pel posicionament que adoptarà el seu partit a la Mesa del Congrés, Urtasun s’ha mostrat expectant però ha garantit el suport del seu partit per a què Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez “puguin desenvolupar el seu mandat amb plena normalitat”. “No ens agrada aquesta situació”, ha lamentat hores després que els quatre reclusos electes hagin recollit les seves actes al Congrés sota un fort dispositiu policial, com també ha fet aquest dilluns Raül Romeva al Senat.

En un acte electoral de partit a Castelldefels acompanyat de la candidata dels Verds Europeus, Ska Keller, Ernest Urtasun ha definit la situació dels polítics presos com a “profundament injusta” i ha reiterat el posicionament d’En Comú Podem en contra de la presó preventiva i de les acusacions de rebel•lió i sedició per les quals els líders independentistes estan sent jutjats al Tribunal Suprem. 

Al mateix temps, Urtasun ha remarcat que Junqueras, Turull, Rull i Sánchez –i Romeva, en el cas del Senat- tenen els seus drets polítics “perfectament vigents perquè no han estat suspesos per ningú”, motiu pel qual ha defensat que puguin exercir de diputats al Congrés “amb plena normalitat”.

 
 

Comentaris