El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Urtasun acusa el govern grec de “violació menyspreable” dels Drets Humans amb la crisi de refugiats
  • CA

L’eurodiputat de Catalunya en Comú i vicepresident del grup Verds/ALE al Parlament Europeu, Ernest Urtasun, ha acusat aquest dilluns el govern grec de perpetrar una “violació menyspreable” dels Drets Humans amb la crisi de refugiats. Urtasun ha reclamat a la Unió Europea un missatge “contundent” que deixi clar que aquest comportament és “inacceptable”. L’eurodiputat català ha considerat “vergonyoses” les imatges de persones refugiades colpejades o l’ús de gasos lacrimògens contra “masses indefenses i nens”, així com les de militars i guardacostes grecs “atacant violentament” els refugiats o de grups d’extrema dreta “atacant el camp de refugiats”. Per això ha reclamant una “evacuació ràpida” dels sol·licitants d’asil de les illes gregues.

En paral·lel també ha considerat que Grècia “no ha de ser abandonada” amb la “responsabilitat” de les persones que busquen protecció, i ha reclamat que es desbloquegi de manera “immediata” la reforma del Reglament de Dublín sobre sol·licituds d’asil. A més, Urtasun ha demanat a la UE que eviti dispensar als refugiats “el mateix tracte vexatori que les autoritats turques” i, ben al contrari, que faci respectar el dret internacional. En aquest sentit, ha exigit que l’agència europea de gestió de fronteres, Frontex, “garanteixi que l’estat de dret i els drets humans es respecten” a Grècia. “Rebutjar brutalment les persones que busquen protecció a la frontera no és només inhumà, sinó que és una vulneració de les normes europees i internacionals”, ha afegit.

Finalment, Urtasun ha demanat no dissociar la crisi de refugiats de Grècia amb la “catàstrofe humanitària” al nord de Síria. Per això ha considerat que la Unió Europea “ha d’actuar ara” i ha d’estar “preparada” per “accelerar” l’entrada de refugiats d’aquesta zona del planeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa