Urbán (Podem) ataca Rafael Hernando: "Els peus li fan olor a franquisme"

Ha criticat el portaveu del Grup Popular al Congrés per les seves declaracions en les quals va titllar d'"aberració jurídica, política i constitucional" el concepte de 'plurinacionalitat'

L'eurodiputat de Podem Miguel Urbán ha criticat aquest divendres el portaveu del Grup Popular al Congrés, Rafael Hernando, per les seves declaracions de dimecres passat en les quals va titllar d'"aberració jurídica, política i constitucional" el concepte de 'plurinacionalitat' i ha assegurat que "els peus li fan olor a franquisme". En una entrevista a Onda Vasca, Urbán ha reaccionat així davant els atacs d'Hernando a la 'plurinacionalitat': "El problema és que els peus li fan massa olor a franquisme", i ha afegit que "li fan olor" a una "tradició que en té molt poc de demòcrata", ha matisat.

Així, ha defensat el concepte assegurant que "només una visió plurinacional" és vàlida, mentre que, al seu judici, és l'única que mostra "respecte a les diferents realitats que actualment conviuen a l'Estat espanyol". A més, ha equiparat el conflicte territorial de Catalunya "al que passa a Europa", fent referència al referèndum escocès celebrat el 2014: "Aquest marc és el que assegura un horitzó democràtic i de futur", ha assegurat, afegint que "la resta" vol dir tornar "als rastres més sinistres" de la història d'Espanya. I ha acabat connectant amb la polèmica per la cessió a la Fundació Franco de la gestió de les visites al Pazo de Meirás: "El més estrany és que existeixi una fundació que neix per a l'apologia del franquisme i el feixisme", ha opinat, "el Pazo ha de ser públic i de gestió pública". Miguel Urbán ha conclòs apel·lant al sentit comú" que sí veu a "qualsevol altre país" però que, per a ell, "aquí sembla que genera polèmica".

 
 

Comentaris