El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Uns suposats entrenaments de Mossos amb l’extrema dreta embardissen el Parlament
  • CA

Situació estranya aquesta tarda a la comissió d’Interior del Parlament. Ciutadans ha portat a votació la sol·licitud de compareixença dels exconsellers Jordi Jané, Felip Puig i Ramon Espadaler per suposades relacions de Mossos d’Esquadra amb extrema dreta independentista publicades a la premsa. Només PP i Ciutadans han fet costat a la sol·licitud.

 

Concretament, el portaveu d’Interior de Ciutadans, Jean Castel, volia amb aquesta compareixença aclarir unes informacions de premsa sobre uns “entrenaments conjunts” entre agents de Mossos i grups ultres independentistes. Per part de JxCAT, el portaveu d’Interior, Ferran Roquer, ha posat el crit al cel i ha retret la poca veracitat d’aquesta informació.

 

En aquest sentit, Roquer ha recordat que aquestes informacions es basen en un sumari del Jutjat d’Instrucció número 10 de Barcelona. Una instrucció sobre la documentació dels Mossos incautada pel Cos Nacional de Policia a la incineradora de Sant Adrià del Besós. Així, Roquer, ha remarcat que es tractaven de grups d’airsoft -activitat de jocs militars- on hi participava un Mosso “com també podia haver estat economista”.  “David Puig  hi participava va escriure un llibre que es deia “El ejército catalán” i que defineix com “un treball fictici en la seva totalitat”.

 

La compareixença només ha tingut el suport del grup proposant i del PP. La resta de grups hi han votat en contra. Fins i tot, el PSC. El diputat socialista Carles Castillo ha argüit que tot i voler transparència, aquesta informació “no té cap credibilitat”.  La petició de Ciutadans ha fet empipar la majoria independentista del Parlament.

 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa