El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Unitat de JxCAT i ERC per exigir a Sassoli que obligui a Marchena a demanar el suplicatori
  • CA

Missatge d’unitat de JxCAT i ERC per exigir que Oriol Junqueras sigui eurodiputat de ple dret. Pocs minuts després de la primera sessió plenària del 2020 a Estrasburg, els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comin i Diana Riba han comparegut per mostrar unitat en defensa que el president dels republicans obtingui la seva acta de diputat europeu.

 

La petició, conjunta amb portaveus d’altres grups de la cambra com François Alfoni, Pernando Barrena, Leila Chaïbi i Clare Daly, s’ha dirigit directament a David Sassoli, el president de la cambra europea. “Sassoli ha admès que Junqueras ha estat eurodiputat fins el 3 de gener i ara hauria de defensar la sobirania del Parlament i exigir a Espanya que si vol aixecar-li la immunitat demani el suplicatori”, ha detallat Riba.

 

En aquest sentit, tots tres han assegurat que no deixaren de treballar fins que Junqueras sigui eurodiputat de ple dret. Per això, utilitzaran tots els recursos polítics, jurídics i judicials per restablir els drets de Junqueras i la seva immunitat. “Estem acostumats a batallar en territoris desconeguts”, ha advertit Puigdemont. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa