El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Unidas Podemos conquista el sector del taxi carregant contra “l’uberització”
  • CA

 

“Unidas Podemos defensa a la gent treballadora”. Aquest és el missatge que uns quants taxistes han enganxat als seus cotxes aquesta tarda a Madrid, durant una trobada amb Rafa Mayoral, candidat d’Unidas Podemos al Congrés dels Diputats. En plena campanya electoral, el partit que lidera Pablo Iglesias compta amb el suport d’una gran part del sector del taxi, ja que en la trobada, en la que han participat una quarantena de taxistes, hi havia representants de d’Élite Taxi, Plataforma Caracol, Federación Profesional del Taxi de Madrid i Asociación Nacional del Taxi.

 

Mayoral ha reafirmat el compromís de la formació que lidera Pablo Iglesias “en la defensa dels serveis públics enfront de les transnacionals amb seu a paradisos fiscals que volen instituir monopolis carregant-se els serveis públics”. La quarantena de taxistes que s’hi han congregat s’han mostrat molt agraïts, de “tot cor”, a Unidas Podemos pel suport, i han avisat que són “un sector centenari” i que “no permetrem que ens eliminin”.

 

En aquest context absolutament favorable, Mayoral ha deixat clar que Unidas Podemos defensa que “el transport urbà de viatgers no pot caure en mans de les multinacionals” i els ha deixat clar que “continuarem al costat de la gent del sector del taxi defensant els serveis públics en contra dels que volen construir monopolis saltant-se la llei”.  Mayoral ha dit també que des del partit que lidera Pablo Iglesias “tenim molt clar que és necessari plantejar un model alternatiu al procés d’uberització“, perquè “estan atacant el taxi amb aquest procés, però també el dret a l’habitatge i al conjunt dels treballadors imposant condicions de precarietat inassumibles”.

Un taxista es fotografia amb Rafa Mayoral amb el puny en alt
Un taxista es fotografia amb Rafa Mayoral amb el puny en alt | Nerea Rodríguez

 

“Ni un paso atrás”

 

La trobada entre el candidat d’Unidas Podemos al Congrés i els taxistes ha acabat amb crits de “Sí se puede” i “Ni un paso atrás”. Els qui no estaran tan contents són segurament els treballadors d’Uber, Cabify i altres plataformes de VTC. Precisament abans que comencés la trobada, i quan ja hi havia una vintena de taxistes concentrats, ha passat un cotxe de Cabify, al que han increpat, tot i que amb un to calmat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa